Постинг
25.04.2009 18:04 -
Тарталети с крем "Ганаш" /въглехидратен ден/
Автор: madzharova
Категория: Хоби
Прочетен: 10615 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 25.04.2009 21:10
Прочетен: 10615 Коментари: 0 Гласове:
0
Последна промяна: 25.04.2009 21:10
Продукти за 8 броя:
За тарталетите:
8бр. формички за мъфини или тарталети от алуминиево фолио
80гр. маргарин
80гр. брашно
1с.л. с връх захар
1с.л. с връх царевично нишесте
1 ванилия
щипка сол
За крем "Ганаш":
150гр. натурален шоколад
200мл. растителна сметана
1ч.л. маргарин
Приготвяне на тарталетите:
Маргаринът се разбива със захарта, ванилията и солта. Прибавят се брашното и нишестето и бързо се омесва тесто. Формичките се намазняват. Тестото се разделя на 8 еднакви по големина топчета. На дъното на всяка формичка се поставя по едно топче от тестото и внимателно с пръсти се изтегля по дъното и стените на формата, докато се оформи кошничка. Формичките с тарталетите се поставят във фризер за 10 мин. Фурната се загрява на 170 градуса. Тарталетите се пекат около 20 мин., като на 10-тата минута се набождат с вилица на няколко места. Готовите тарталети се охлаждат напълно и тогава се изваждат от формичките.
Крем "Ганаш":
Шоколадът се начупва на парчета и се поставя в дълбока купа. В тенджерка се загряват сметаната и маргаринът почти до завиране. Горещата сметана се изсипва върху шоколада и се разбърква енергично с дървена лъжица до стопяване на шоколада и хомогенизиране на сместа. Купата се покрива с домакинско фолио и се поставя във фризер за 30 мин. Охладеният "Ганаш" се разбива с миксер на висока скорост до пухкав крем.
Изстиналите напълно тарталети се пълнят с крем.
Рецептата е приспособена за диетата от рецепти на www.joyofbaking.com
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 120
Архив