Прочетен: 2590 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 24.04.2009 09:49
Продукти:
За тестото:
300 мл.вода
300 гр. бяло брашно
220гр. ръжено брашно
1 с.л. зехтин
1ч.л. захар
2ч.л. чеснова сол
7гр. суха мая
Добавки:
1ч.л. сух риган
50-60гр. черни маслини без костилки
30гр. сушени домати
Зехтин
Сушените домати се попарват с вряла вода за около 10-15 мин. Изцеждат се, нарязват се на ситно, поръсват се с риган и се заливат със зехтин. Маслините се нарязват на половинки.
Продуктите за тестото се поставят в машината за хляб в реда, посочен от производителя и се избира програма „ Хляб за сандвичи”. Около половин час след стартирането на програмата /преди първото втасване/ се добавят изцедените от зехтина домати и маслините.
След приключване на програмата, готовият хляб се изважда от тавичката, полива се със струйка от зехтина, в който са били доматите и се завива с кърпа за около 10 мин.
Рецептата е вариация на „Хляб с маслини” от книжката с рецепти към хлебопекарната.
Хляб с маслини в хлебопекарна
Зима иде, хляб няма, зрелищата изтъркани...