Продукти:
За блата:
280гр. захар
120гр. маргарин
2с.л. лимонов сок
настърганата кора на 1 лимон
1 ванилия
1 капсула лимонова есенция
350гр.брашно
1 бакпулвер
1/2ч.л. сода бикарбонат
щипка сол
400мл. вода
Крем:
500мл. растителна сметана
пудра захар на вкус
2 ванилии
Сироп:
1ч.ч.вода, 1ч.ч. захар, 1 ванилия, 1с.л. лимонов сок
Фурната се загрява на 180 градуса.
Маргаринът се разбива със захарта, като се добавят лимоновия сок, настърганата лимонова кора, ванилията и лимоновата есенция.
Сухите съставки се смесват в купа. Към маслената смес се добавят на порции водата и сухите съставки, като разбиването продължава до хомогенизиране на сместа.
Блатът се пече в намаслена и набрашнена форма около 35-40 мин. или до готовност. Изважда се от формата след като се охлади напълно.
Сварява се сироп от водата, захарта и 1-2с.л. лимонов сок, ароматизира се с ванилия и се оставя да изстине.
Сметаната се разбива с пудрата захар и се ароматизира с ванилия.
Напълно охладеният блат се разрязва хоризонтално на две части. В поднос се поставя едната половина от блата, сиропира се, намазва се с крем и отгоре се поставя втората половина блат. Тортата се напръсква леко със сироп, покрива се с останалата сметана и се украсява по желание.
Идея: www.grouprecipes.com
Програма за хранене при отслабване...
Въглехидратна диета за отслабване...