Прочетен: 3891 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 02.05.2009 16:12
Panna Cotta:
10гр. желатин
60мл.прясно мляко
540мл.сметана
подсладител, съответстващ на 60гр.захар
Ѕ ч.л. ванилова есенция
Желатинът се накисва в студеното мляко и се оставя да набъбне.
Сметаната се загрява до завиране със захарта и ваниловата есенция, и се сваля от котлона. Добавя се желатинът и се разбърква до пълното му разтапяне. Налива се в чашки и се оставя в хладилник да се желира /поне 2-3 часа/.
Рецепта: www.joyofbaking.com
"Конфитюр" от моркови:
2ч.ч. настъргани моркови
1/2 лимон, нарязан на ситни кубчета
подсладител на вкус
1 ч.ч. вода
ванилия
канела
1 пакетче желатин
Морковите, водата и лимонът се поставят в тенджерка и се кипват. Котлонът се намаля и сместа се вари до омекване на морковите /около 30мин./ Добавят се подсладител, ванилия и канела, и "сладкото" се сваля от огъня.
Желатинът се разтваря в малко студена вода и се оставя да набъбне. Разтапя се на водна баня или в микровълнова фурна и се прибавя към морковите. Сладкото се изсипва в тавичка, покрита с навлажнено домакинско фолио, разпределя се равномерно и се слага в хладилник за поне 2-3 часа.
Чашката с крем се потапя за секунди в съд с гореща вода и се обръща в чиния. От конфитюра от моркови с формичка за сладки се изрязва фигурка и внимателно се поставя върху крема.
Вариация:
Десертът може да се приготви и като във всяка чашка се постави от току що приготвеното сладко, остави се да се желира и върху него се насипе сместа за панна кота.
17.10.2011 00:10
backlinks builder Take care. Jay