Постинг
03.05.2009 14:43 -
Свински филенца със зелен лук и сметана /протеинов ден/
Автор: madzharova
Категория: Хоби
Прочетен: 3106 Коментари: 0 Гласове:
Последна промяна: 03.05.2009 16:34
Прочетен: 3106 Коментари: 0 Гласове:
1
Последна промяна: 03.05.2009 16:34
Продукти за 3 порции:
0,5кг. свинско филе
2-3с.л. олио
1с.л. дижонска горчица
ј ч.ч. течна сметана
ј ч.ч. прясно мляко
2-3 стръка зелен лук нарязан на кръгчета
сол
черен пипер
Свинското филе се нарязва на 6 еднакви на дебелина филийки, които се изтъняват с чукче за пържоли и се подправят със сол и черен пипер.
Олиото се загрява в тефлонов тиган и филетата се изпържват на силен огън по около 2-3мин. от всяка страна. Изваждат се в чиния. В тигана се наливат млякото и сметаната и котлонът се намаля. Разбърква се и се прибавят горчицата и лукът. Филетата се връщат в сметановия сос и ястието се готви още 3-4 мин. до сгъстяване на соса, като филетата се обръщат един-два пъти, за да се облеят със сос от всички страни.
Във всяка чиния се поставят по две филета, поливат се със сос и се гарнират с резенчета лимон и пера от зелен лук.
Гарнитура от пикантни моркови:
3-4 моркова се настъргват на ситно ренде и се смесват с ябълков оцет, зехтин, сол, черен пипер и счукан чесън на вкус. Средни по големина домати се издълбават и се пълнят с морковената смес.
Следващ постинг
Предишен постинг
Няма коментари
Търсене
За този блог
Гласове: 120
Архив