Постинг
01.05.2009 13:27 -
Шоколадова мини торта /въглехидратен ден/
Автор: madzharova
Категория: Хоби
Прочетен: 3755 Коментари: 1 Гласове:
Последна промяна: 01.05.2009 13:28
Прочетен: 3755 Коментари: 1 Гласове:
0
Последна промяна: 01.05.2009 13:28
Продукти за форма с диаметър 20см.:
За блата:
1,5 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. какао
1/3 ч.ч. олио
1 ч.ч. вода
1 ч.л. бял оцет
1/4 ч.л. сол
1 бакпулвер
няколко капки ванилова есенция
За "Ганаш" крема:
150 гр. натурален шоколад
150 мл. сладкарска растителна сметана
1 ч.л. маргарин
* * *
1/2 к.ч. ром
Фурната се загрява на 170 градуса. Продуктите за блата се смесват и се разбъркват добре до изглаждане на сместа. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена дълбока тавичка с диаметър 20см. Тавичката се поставя на средна скара в загрятата фурна и блатът се пече около 30 мин. само на долен реотан и 20мин. на горен и долен реотан. Готовността на блата се проверява с дървено шишче и ако е необходимо се допича, покрит с алуминиево фолио. Готовият блат се изважда от тавичката и се охлажда върху решетка.
За "Ганаша" сметаната се загрява с маргарина почти до завиране. Прибавя се начупеният шоколад и се разбърква до стопяване на шоколада. Кремът се охлажда във фризер около 30 мин. или в хладилник 2-3 часа. Разбива се с миксер.
Напълно изстиналият блат се разрязва хоризонтално на 2 части. Всяка половина от блата се напръсква с ром. В чиния се слага едната половина, намазва се с крем и се поставя втората половина. Отгоре и отстрани тортата се намазва с останалия крем и се украсява по желание.
Идея: www.grouprecipes.com
Следващ постинг
Предишен постинг
Търсене
За този блог
Гласове: 120
Архив