Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2009 13:27 - Шоколадова мини торта /въглехидратен ден/
Автор: madzharova Категория: Хоби   
Прочетен: 3755 Коментари: 1 Гласове:
0

Последна промяна: 01.05.2009 13:28


image

Продукти за форма с диаметър 20см.:


За блата:
1,5 ч.ч. брашно
1 ч.ч. захар
1/4 ч.ч. какао
1/3 ч.ч. олио
1 ч.ч. вода
1 ч.л. бял оцет
1/4 ч.л. сол
1 бакпулвер
няколко капки ванилова есенция

За "Ганаш" крема:
150 гр. натурален шоколад
150 мл. сладкарска растителна сметана
1 ч.л. маргарин

* * *
1/2 к.ч. ром

Фурната се загрява на 170 градуса. Продуктите за блата се смесват и се разбъркват добре до изглаждане на сместа. Сместа се изсипва в намаслена и набрашнена дълбока тавичка с диаметър 20см. Тавичката се поставя на средна скара в загрятата фурна и блатът се пече около 30 мин. само на долен реотан и 20мин. на горен и долен реотан. Готовността на блата се проверява с дървено шишче и ако е необходимо се допича, покрит с алуминиево фолио. Готовият блат се изважда от тавичката и се охлажда върху решетка.
За "Ганаша" сметаната се загрява с маргарина почти до завиране. Прибавя се начупеният шоколад и се разбърква до стопяване на шоколада. Кремът се охлажда във фризер около 30 мин. или в хладилник 2-3 часа. Разбива се с миксер.

Напълно изстиналият блат се разрязва хоризонтално на 2 части. Всяка половина от блата се напръсква с ром. В чиния се слага едната половина, намазва се с крем и се поставя втората половина. Отгоре и отстрани тортата се намазва с останалия крем и се украсява по желание.

Идея: www.grouprecipes.com





Гласувай:
0



1. lubima - ммм звучи вкусно)))ще опитам да я ...
01.05.2009 13:33
ммм звучи вкусно)))ще опитам да я приготвя у дома)крайно време е да "изпробвам" новата фурна)).....много важно за диетата пък))))един ден ще забравя за нея))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: madzharova
Категория: Хоби
Прочетен: 165750
Постинги: 25
Коментари: 12
Гласове: 120
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930